Αρμενία

Τελευταία ενημέρωση Δεκ 21, 2020 @ 7:59 μμ

armenia_flag

Νόμισμα: Dram (AMD), 1€=397.20 AMD
Visa – διαβατήριο: Για την είσοδο στην χώρα θα χρειαστείτε μόνο το διαβατήριο σας.
Ασφάλεια: Αγορά από τα σύνορα. Μόλις εισέλθετε στην χώρα θα σας την πέσουν για να αγοράσετε ασφάλεια. Από όσο ρωτήσαμε είναι υποχρεωτικό, αν και δεν μας έγινε κανένας έλεγχος. Η τιμή σηκώνει παζάρι. Θα σας ζητήσουν περίπου 20€ αλλά μπορείτε να το ρίξετε στο δεκάρικο.
Διαφορά ώρας από την Ελλάδα: Η Αρμενία χρησιμοποιεί την θερινή ώρα καθόλη την διάρκεια του χρόνου, όπως και οι περισσότερες Ασιατικές χώρες. Άρα η διαφορά με την ώρα Ελλάδος είναι +1h κατά την θερινή περίοδο και +2h κατά την χειμερινή.
Τράπεζες: Υπάρχουν αρκετά ATM σχεδόν σε όλες τις πόλεις (προπαντός σε μεγαλουπόλεις), τα οποία δέχονται κάρτες ανάληψης. Ίσως όμως χρειαστεί να πάτε σε περισσότερα από ένα για να πετύχετε συμβατότητα με την κάρτα σας. Οι πιστωτικές κάρτες δεν γίνονται ευρέως δεκτές.
Καύσιμα: 408 AMD (1.03€) η αμόλυβδη 95 οκτανίων (12/2020). Η 95αρα στις αντλίες αναφέρετε ως Premium. Ελάχιστα πρατήρια δέχονται πιστωτική κάρτα.
Εξοπλισμός: Απαραίτητο το κράνος σε οδηγό και συνοδηγό.
Επιτρεπόμενο όριο Αλκοόλ: 0%
Όρια ταχύτητας: 110 χιλ. σε εθνικές οδούς, 90 χιλ. σε μεγάλες οδικές αρτηρίες εκτός πόλεων, 60 χιλ εντός πόλεων.
Πρόστιμα: Υπάρχουν αρκετά ραντάρ στους κύριους οδικούς άξονες αλλά και μέσα στις πόλεις. Τα ραντάρ “βαράνε” μπροστά, καθώς στην χώρα κυκλοφορούν ελάχιστες μοτοσυκλέτες, άρα δεν θα έχετε πρόβλημα. Η παρουσία της αστυνομίας είναι διακριτική.
Διόδια: Δεν υπάρχουν δρόμοι με διόδια
Ιδιαιτερότητες: Πάρα πολύ μεγάλη προσοχή θέλουν οι ντόπιοι οδηγοί και οι δεκάδες αγελάδες που βρίσκονται στο δρόμο. Εξαίρεση αποτελεί το Ερεβάν όπου οι οδήγηση είναι Ευρωπαϊκού επιπέδου.
Σηματοδότηση: Συνήθως οι πινακίδες είναι και στα Αγγλικά και σε πολλές περιπτώσεις είναι και στα Ρώσικα.
Χρήσιμα Τηλέφωνα
Πρώτες Βοήθειες: 103
Αστυνομία: 102
Πυροσβεστική: 101
Πρεσβεία: Δ/νση: 6, Demirchian Str. 0002, Yerevan, Τηλ.: (0037411) 531051, 538051, Τηλ. Έκτακτης Ανάγκης: (00374) 44430045, email: [email protected]

Χρήσιμοι σύνδεσμοι:
Wikitravel Armenia
Armenia Travel
Lonely Planet Armenia

Σχετικά ταξιδιωτικά:
Ημερολόγια Μοτοσυκλέτας: “Ιράν”
Αρμενίζοντας Ανατολικά
Γεωργία – Αρμενία – Τουρκία 2014

* Εάν είστε από την Αρμενία ή την έχετε επισκεφτεί πρόσφατα και θα θέλατε να προσθέσετε κάποιες πληροφορίες ή να διορθώσετε κάποιες από τις ήδη υπάρχουσες, τότε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Επιστροφή στις Πληροφορίες χωρών

Μπορείτε να ακολουθήσετε τις απαντήσεις σε αυτή την καταχώρηση μέσω RSS 2.0 feed. Μπορείτε να αφήσετε μια απάντηση, ή trackback από το δικό σας site.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x