Κύπρος

Τελευταία ενημέρωση: Μαρ 14, 2022 @ 7:48 μμ

Νόμισμα:
Ασφάλεια: Ισχύει η πράσινη κάρτα. Για την είσοδο σας στα κατεχόμενα -αν δεν έχετε ασφάλεια σε ισχύ- πληρώνετε 15€ για 3 μέρες ασφάλιση ή 20€ για 30 μέρες (οι προαναφερόμενες τιμές ήταν σε ισχύ κατά την είσοδο μου στα κατεχόμενα τον 02/2019).
Καύσιμα: Τιμή καυσίμων μπορείτε να βρείτε εδώ. Μερικά πρατήρια είναι self service. Στα κατεχόμενα η βενζίνη κοστίζει λίγο φθηνότερα.
Εξοπλισμός: Υποχρεωτικό το κράνος σε επιβάτη και συνεπιβάτη.
Σήμανση: Υποδειγματική σήμανση, με πινακίδες στα Ελληνικά και στα Αγγλικά. Στα κατεχόμενα, η σήμανση είναι και αυτή πολύ καλή με πινακίδες και στα Αγγλικά.
Δρόμοι: Άριστη ποιότητα οδοστρώματος προπαντός στα ορεινά κομμάτια. Στα κατεχόμενα η ποιότητα είναι αρκετά χειρότερη στο επαρχιακό δίκτυο.
Διαφορά ώρας με την Ελλάδα: 0
Επιτρεπόμενο αλκοόλ: 0,02%
Ρεύμα: Η τάση του ρεύματος είναι ίδια με την δικιά μας (220V) αλλά χρησιμοποιούν διαφορετικές πρίζες. Φροντίστε να προμηθευτείτε μετατροπέα από κάποιο μαγαζί με ηλεκτρονικά.
Όρια ταχύτητας: 50 km σε κατοικημένες περιοχές, 80 km εκτός πόλεων, 100 σε μεγάλες οδούς εκτός πόλεων (διπλής κατεύθυνσης με ξεχωριστές λωρίδες) και στις εθνικές οδούς.
Ιδιαιτερότητες: Οδήγηση στην αριστερή πλευρά του δρόμου (και στα κατεχόμενα). Μην σας αγχώνει, συνηθίζεται πολύ πιο εύκολα από ότι νομίζετε.
Φώτα: Είναι υποχρεωτικά μόνο κατά την διάρκεια την νύχτας, μισή ώρα πριν από την δύση και μισή ώρα μετά την ανατολή.
Πρόστιμα: Δεν υπάρχουν κάμερες σε σηματοδότες ή για όριο ταχύτητας εκτός από την λεωφ. Γρίβα Διγενή, στη Λευκωσία. Στα κατεχόμενα υπάρχουν πολλές κάμερες αλλά όλες “χτυπάνε” μπροστά. Επίσης -στα κατεχόμενα- υπάρχουν και αρκετά μπλόκα.
Πάρκινγκ: Υπάρχουν αρκετοί χώροι στάθμευσης και για μοτοσυκλέτα.
Διόδια: Δεν υπάρχουν δρόμοι με διόδια.
Τηλέφωνα ανάγκης:
Αστυνομία: 112 ή 199
Πυροσβεστική: 112 ή 199
Ασθενοφόρο: 112 ή 199
Ελληνική Πρεσβεία: Λεωφόρος Βύρωνος 8-10, Λευκωσία – Τηλ: (+357) 22445111 – email: [email protected]

Χρήσιμοι σύνδεσμοι:
Wikitravel Cyprus
Visit Cyprus, η επίσημη διαδικτυακή πύλη του ΚΟΤ
Lonely Planet Cyprus

Σχετικά ταξιδιωτικά:
Μια μικρή απόδραση στην Κύπρο
Στο νησί της Αφροδίτης

* Εάν είστε από την Κύπρο ή την έχετε επισκεφτεί πρόσφατα και θα θέλατε να προσθέσετε κάποιες πληροφορίες ή να διορθώσετε κάποιες από τις ήδη υπάρχουσες, τότε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Επιστροφή στις Πληροφορίες χωρών

Μπορείτε να ακολουθήσετε τις απαντήσεις σε αυτή την καταχώρηση μέσω RSS 2.0 feed. Μπορείτε να αφήσετε μια απάντηση, ή trackback από το δικό σας site.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x