Πράσινες διαδρομές στα Βαλκάνια, επεισόδιο 2ο


5η Μέρα
Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2013
Αναχώρηση: 10:00 – Άφιξη: 22:00
Διαδρομή: Podgorica – Tirana – Λάρισα
Χιλιόμετρα: 635
Συνολικά Χιλιόμετρα: 2375


Προβολή χάρτη ‎ μεγαλύτερου μεγέθους

Τελευταία μέρα και μας περιμένει η διάσχιση της Αλβανίας που πάντα έχει τις ιδιαιτερότητές της. Αφού κάνουμε τις απαραίτητες προμήθειες από τον φούρνο της γειτονιάς μας, φεύγουμε με κατεύθυνση τα σύνορα και από εκεί τα Τίρανα. Η διαδρομή μέχρι τα Σκόδρα αρκετά καλή.


Περνάμε την Λούτσα του Μαυροβουνίου (Butva), τα Καμένα Βούρλα (Bar) και στρίβουμε αριστερά προς τον συνοριακό σταθμό του Muriqan. Περνάμε χωρίς πολλά-πολλά και βρισκόμαστε σε αλβανικό έδαφος.
Η διαδρομή Σκόδρα-Τίρανα μια κόλαση. Όσες φορές και αν την έχω κάνει, την ίδια αποστροφή μου προκαλεί. Η κίνηση με την ταυτόχρονη παρουσία της ζέστης και τα μικρά πανηγυράκια που στήνονται κάθε λίγο και λιγάκι με την ευκαιρία των πολλών γάμων, κάνει την κατάσταση ακόμη χειρότερη.Φτάνουμε στα Τίρανα και αφού γλιτώνουμε το έμφραγμα από τους πυροβολισμούς που πέφτουν ακριβώς δίπλα μας με την ευκαιρία του γάμου κάποιου «νονού» της περιοχής και την ανοχή της αστυνομίας που βρίσκεται λίγα μέτρα πιο εκεί, αποφασίζουμε να μην σταματήσουμε καθόλου στην αλβανική πρωτεύουσα.


Κάνουμε το Τίρανα-Ελμπασάν από τον νέο δρόμο που είναι ευρωπαϊκών προδιαγραφών μεν, αλλά δεν έχει την ομορφιά της παλαιάς χάραξης δε, που σε οδηγεί στην κορυφογραμμή και απολαμβάνεις την υπέροχη θέα. Σταματάμε για καφέ σε ταβέρνα δίπλα στον ποταμό Shkumbin. Υπέροχο μέρος που κάνουμε και τον απολογισμό του ταξιδιού μας. Από εκεί ξεκινάμε να κάνουμε τα τελευταία 380χλμ μέχρι την Λάρισα.

Επιστρέψαμε άνετα και στις 22:00 φτάσαμε έχοντας την ψυχολογία και την διάθεσή μας ανεβασμένη.

ΕΠΙΛΟΓΟΣ
Πάντα ένα ταξίδι στα Βαλκάνια είναι από μόνο του ευχάριστο. Αν αυτό συνδυάζεται και με καλή παρέα τότε όλα είναι άψογα. Τα Βαλκάνια είναι ο τέλειος προορισμός να ξεφύγεις για λίγες μέρες από την καθημερινότητα, να απολαύσεις όμορφα τοπία και διαδρομές, να φας καλά (χωρίς εισαγωγικά) και να γυρίσεις στη βάση σου ανανεωμένος και με όρεξη για… μια καινούρια εξόρμηση. Και φυσικά όλα αυτά σε τιμές που ακόμη μας παίρνουν…

Μιας που ο καιρός έφτιαξε, ανοίξτε τους χάρτες, μαρκάρετε την διαδρομή και… καλό σας ταξίδι…

Υ.Γ. Σας ευχαριστώ για ακόμη μια φορά για την υπομονή σας…« Προηγούμενη Σελίδα

Σελίδες: 1 2 3 4 5
Μπορείτε να ακολουθήσετε τις απαντήσεις σε αυτή την καταχώρηση μέσω RSS 2.0 feed. Μπορείτε να αφήσετε μια απάντηση, ή trackback από το δικό σας site.
10 Σχόλια

Το σχόλιο σας