Αστεροσκοπείο – Δάσος Ρούβα

<

p align=”right”>Κείμενο & Φωτογραφίες: Στέλιος Οικονομάκης

<

p style=”text-align:justify;”>Το αστεροσκοπείο Σχοίνακα είναι ένας από τους αγαπημένους μου προορισμούς στην Κρήτη. Το έχω επισκεφτεί αρκετές φορές, αλλά η απουσία «καλών» φωτογραφιών με έκανε να αναβάλω την συγγραφή κάποιου άρθρου.
Το δάσος του Ρούβα είναι σημειωμένο εδώ και αρκετό καιρό στο τεφτέρι μου με τις “to do” διαδρομές. Είχα δοκιμάσει να το διασχίσω πέρυσι τον χειμώνα, αλλά οι έντονες βροχοπτώσεις των προηγούμενων ημερών είχαν κάνει το χωματόδρομο άβατο.

Η κατάλληλη πληροφορία έπεσε πριν μερικές μέρες όταν ο Στράτος με τον Σταύρο πέρασαν απ’ αυτήν την διαδρομή διαβεβαιώνοντας με, ότι ο χωματόδρομος ήταν 100% βατός. Εκμεταλλευόμενος την αργία της 28 Οκτωβρίου και σε συνδυασμό με τον καλό καιρό ξεκίνησα παρέα με Μήτσο (Adventure 990), Στέλιο (V-Strom 650) και Γιάννη (BMW F800 ST) για ένα συνδυασμό των δύο προαναφερόμενων προορισμών.

Η διαδρομή από Ανώγεια προς Αστεροσκοπείο είναι μαγική. Καλή χάραξη, όμορφα στροφιλίκια και ποιοτική άσφαλτος η οποία βελτιώνετε όσο το υψόμετρο ανεβαίνει.

Κλικ για μεγέθυνση

Το αστεροσκοπείο βρίσκεται σε υψόμετρο περίπου 1730 μέτρων και συνήθως το κρύο είναι αρκετά τσουχτερό.

Μερικές γρήγορες φωτογραφίες και κατάβαση προς το δάσος του Ρούβα. Καταρχάς ο δρόμος είναι ασφαλτοστρωμένος αλλά γρήγορα μετατρέπεται σε βατό χωματόδρομο.

Μετά από 13 απολαυστικά χιλιόμετρα μέσα στο δάσος του Ρούβα φτάνει πάνω απ’ το χωριό Γέργερη απ’ όπου μπορείς να απολαύσεις την θέα τόσο προς την λίμνη του Ζαρού όσο και προς την τεχνητή λίμνη «Στου Διγενή το μνήμα» η οποία βρίσκεται λίγο έξω από την Γέργερη.

Η κατάβαση προς Γέργερη είναι ασφάλτινη και με συνεχώμενες φουρκέτες….

Αναπληρώνουμε δυνάμεις με τους πεντανόστιμους μεζέδες της Βιβής στο κέντρο του Ζαρού και τραβάμε τον θεοσκότεινο δρόμο της επιστροφής περνώντας από ολόφρεσκο οδικό δίκτυο κοντά στο φράγμα του Αμαρίου το οποίο θα φροντίσουμε να το επισκεφτούμε ξανά σύντομα αλλά υπό το φως της ημέρας…

Μπορείτε να ακολουθήσετε τις απαντήσεις σε αυτή την καταχώρηση μέσω RSS 2.0 feed. Μπορείτε να αφήσετε μια απάντηση, ή trackback από το δικό σας site.
Subscribe
Notify of
guest

14 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
ΣΤΡΑΤΟΣ ΒΕΡΤΖΙΝΗΣ
ΣΤΡΑΤΟΣ ΒΕΡΤΖΙΝΗΣ
13 years ago

πεδοια καναιται φωβαιραις βωλτεσ .
αιχω κε αιγο αινα ντι αρ 648 κιβικα κε θαιλο να μαι περνεται μαζοι σας γειναιται?
πο πο ορεες που ιναι οι αλποις!!!!!!

14
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x