Μια μικρή απόδραση στην Κύπρο

Κείμενο: Στέλιος Οικονομάκης
Πληροφορίες: Αχιλλέας Ασκώτης
Φωτογραφίες: Στέλιος Οικονομάκης, Αχιλλέας Ασκώτης

Έχω πολύ καιρό να κάτσω μπροστά σε υπολογιστή για να γράψω ταξιδιωτικό. Ο ερχομός της κόρης μου με έχει αφήσει α-α-αταξίδευτο, σαν το μικρό καράβι του παιδικού άσματος. Έτσι λοιπόν η πρόσκληση του φίλου Αχιλλέα για την παρουσίαση του οδοιπορικού του στην Κύπρο σε συνδυασμό με μερικές μικρές αποδράσεις, ακούστηκε σαν κελάιδισμα στα αυτιά μου. Κοιτάζοντας τις τιμές των εισιτηρίων από Χανιά -οι οποίες είναι τραγικά φθηνές- δεν άργησα να πάρω την απόφαση. Και η μέρα που θα ξανακυλούσα τις ρόδες μου στην Κύπρο δεν άργησε να έρθει…

Cyprus

Ημέρα 1η, Χανιά – Πάφος
Πάμε σαν άλλοτε…

Η πτήση μου είναι νωρίς το απόγευμα, έτσι χαλαρά ετοιμάζω ένα μικρό σάκο με τα βασικά και τροχάδην στο αεροδρόμιο. Ευτυχώς έχει πολύ μικρή καθυστέρηση και σε σύντομο χρόνο αποβιβάζομαι στην Πάφο όπου με περιμένει ο Αχιλλέας. Φιλιά, χαιρετούρες και τάχιστα μεταφερόμαστε στο ξενοδοχείο όπου συναντώ παλιούς φίλους αλλά γνωρίζω και αρκετούς νέους. Στην παρέα και ο Κωνσταντίνος Κουσιαπής, άρτι αφιχθείς από το διάρκειας 33 μηνών ταξίδι του στην Ευρώπη. Όσοι το επιθυμούν μπορούν να πάρουν μια γεύση από το οδοιπορικό του μέσω της σελίδα του ή από το κανάλι του στο Youtube.

Ιστορίες και πειράγματα κάνουν τον χρόνο να κυλάει σε γοργούς ρυθμούς και πριν καλά-καλά συνειδητοποιήσω πού βρίσκομαι, ο Αχιλλέας μας καλεί για να παρακολουθήσουμε το όμορφο του οδοιπορικό με τίτλο: «Ρωμυλιά εν Αίμω».


Η παρουσίαση τελειώνει και μεταφερόμαστε πίσω στην τραπεζαρία για να συνεχίσουμε τις ιστορίες μέχρι τα μάτια να γίνουν βαριά και να οδεύσουμε σιγά-σιγά προς τα κρεβάτια μας.

Επόμενη Σελίδα »

Σελίδες: 1 2 3 4
Μπορείτε να ακολουθήσετε τις απαντήσεις σε αυτή την καταχώρηση μέσω RSS 2.0 feed.You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x