Οι νόμοι του Murphy για την μοτοσυκλέτα

του Στέλιου Οικονομάκη
Οκτώβριος 2007

Ο νόμος του Murphy για την βροχή
Όσο πιο βαθιά είναι το αδιάβροχο στην τσάντα σας τόσο αυξάνονται οι πιθανότητες να βρέξει. Η προανα­φερόμενη βροχή θα σταματήσει ως δια μαγείας μόλις φορέσετε το αδιάβροχο. Αν για κάποιο οποιοδήποτε λόγο που δεν σας συνιστούμε, τολμήσετε να αφαιρέ­σετε το αδιάβροχο, τότε η βροχή θα ξανά-ξεκινήσει.

Ο νόμος του Murphy για τα φανάρια
Ο χρόνος που παραμένει ένα φανάρι στο κόκκινο, αυξάνεται κατακόρυφα ανάλογα με την ισορροπία που ξέρετε. Όσο καλή και αν είναι η ισορροπία σας, το φανάρι θα ανάψει ένα κλάσμα του δευτερολέπτου μετά από το πάτημα του ποδιού σας στην άσφαλτο.

Ο νόμος του Murphy για τα κουνουπάκια (και παντός ιπτάμενα ζωύφια)
Το πρώτο ιπτάμενο ζωύφιο που θα σκάσει στην ζελα­τίνα του κράνους σας, θα είναι στο ύψος των ματιών και θα σας ενοχλεί για όλη την υπόλοιπη διαδρομή. Αν για κάποιο λόγο σταματήσετε και καθαρίσετε την ζελατίνα του κράνους σας, τότε το επόμενο ζωύφιο θα προσγειωθεί στο ίδιο ακριβώς σημείο.

Ο νόμος του Murphy για τα τέλεια στροφιλίκια
Την ημέρα που θα αποφασίσετε να ντριφτάρετε στην τέλεια διαδρομή με τα τέλεια στροφιλίκια, θα έχει γίνει κατολίσθηση από το παρακείμενο βουνό και οι κοτρόνες θα παραμονεύουν σε όλες τις κλειστές και τυφλές στροφές.

Ο νόμος του Murphy για τα κράνη
Όσο πιο καινούργιο είναι το κράνος σας τόσο πιο πολύ έλκεται από την άσφαλτο. Η ζελατίνα του κρά­νους μάλλον είναι το πιο βαρύ του σημείο, διαφορετι­κά δεν μπορεί να εξηγηθεί γιατί το κράνος όταν πέσει στο έδαφος, πέφτει πάντα με τη ζελατίνα.

Ο νόμος του Murphy για τα βενζινάδικα
Τα βενζινάδικα τείνουν να απομακρύνονται μεταξύ τους όσο λιγότερα καύσιμα έχετε. Αν περάσετε κάποιο βενζινάδικο και σκεφτείτε «δεν βάζω σε αυτό, θα βάλω στο επόμενο», τότε ως δια μαγείας το επόμενο βενζινάδικο θα απέχει 300 χιλιόμετρα ή θα είναι κλει­στό ή θα του έχει τελειώσει η βενζίνη ή θα έχει πάρει φωτιά ή……..

Ο νόμος του Murphy για τα τακάκια
Τα τακάκια των φρένων τείνουν να λιώνουν και να τελειώνουν όταν βρίσκεστε στην πιο υπέροχη διαδρομή που έχετε κάνει ποτέ, με τα τέλεια στροφιλίκια της και με την δαντελένια άσφαλτο. Από εκεί και πέρα η διαδρομή καταντάει μαρτύριο αφού αναγκάζεστε να φρενάρετε με κατεβασιές.

Ο νόμος του Murphy για τη «ηλίθιες σούπες»
Την πιο ηλίθια σούπα της ζωή σου θα την φας στο πιο πολυσύχναστο μέρος της πόλης σου, όπου ως δια μα­γείας εκείνη τη μέρα θα ασφυκτιεί από γνωστούς και φίλους, οι οποίοι θα γελάνε με σένα για το υπόλοιπο της ζωής σου.

Ο νομός του Murphy για τα φανάρια Νο. 2
Το πράσινο λαμπάκι της νεκράς, ενεργεί θετικά ως προς το άναμμα των φαναριών. Όσο κι αν περιμένετε στο φανάρι με ταχύτητα στο κιβώτιο, αυτό δεν πρόκει­ται να σας κάνει τη χάρη. Ως δια μαγείας, θα ανάψει το επόμενο δευτερόλεπτο από αυτό που θα αποφασίσε­τε και θα βάλετε νεκρά στο κιβώτιο.

Ο νόμος του Murphy για τα μπλόκα
Δεν υπάρχει περίπτωση να συναντήσετε μπλόκο όταν θα έχετε όλα τα χαρτιά μαζί σας, θα φοράτε το κράνος σας, δεν θα έχετε πιει σταγόνα ποτό, θα οδηγείτε μέσα στα όρια ταχύτητας και δεν θα κάνετε ακροβα­τικά κόλπα. Όσα περισσότερα απ’ τα παραπάνω δεν τηρείτε, τόσο αυξάνονται οι πιθανότητες για μπλόκο της τροχαίας.

Ο νόμος του Murphy για τα μαστορέματα
Μόλις αφαιρέσετε όλες τις βίδες από τα πλαϊνό καπά­κι, θα ανακαλύψετε ότι ξεβιδώσατε το λάθος καπάκι. Όταν βιδώσετε και την τελευταία βίδα από το προαναφερόμενο καπάκι, θα ανακαλύψετε ότι ξεχάσατε την φλάντζα.

Ο νόμος του Murphy για τις βίδες
Οι βίδες τείνουν να πολλαπλασιάζονται όταν αφαι­ρούνται από κάποιο εξάρτημα της μοτοσυκλέτας σας. Πάντα όταν τελειώσει το μαστόρεμα της μοτοσυκλέτας σας, περισσεύουν μερικές βίδες.

Ο νόμος του Murphy για τις βλάβες
Οι βλάβες εμφανίζονται πάντα Σαββατοκύριακα και αργίες, ώρες που τα συνεργεία είναι κλειστά. Επίσης, οι βλάβες τείνουν να εμφανίζονται πριν από προγραμματισμένες εκδρομές ή βόλτες.

Ο νόμος του Murphy για τα ανταλλακτικά
Όσο πιο απαραίτητο σας είναι ένα ανταλλακτικό, τόσο μειώνονται οι πιθανότητες να υπάρχει ετοιμοπαράδο­το. Αν η αποστολή του γίνει άμεσα, τότε αυξάνονται οι πιθανότητες να χαθεί ή να παραπέσει κάπου στην μεταφορική.

Ο νόμος του Murphy για τα κινητά τηλέφωνα
Το κινητό σας τηλέφωνο θα χτυπήσει μόλις έχετε φορέσει το κράνος και τα γάντια σας. Αν αποφασίσετε να το σηκώσετε, αυτό θα σταματήσει μέχρι να αφαιρέ­σετε τον παραπάνω εξοπλισμό. Από τον παραπάνω κανόνα εξαιρούνται οι χρήστες hands free.

Ο νόμος του Murphy για τα τρύπια λάστιχα
Τα λάστιχα τείνουν να τρυπάνε λίγες ώρες πριν την προγραμματισμένη βόλτα, όπου ως συνήθως είναι αργία και τα βουλκανιζατέρ είναι κλειστά.

Ο νόμος του Murphy για τις αγορές αξεσουάρ
Μόλις αγοράσετε κάποιο πολυπόθητο αξεσουάρ μετά από μια βασανιστική έρευνα αγοράς, θα το βρείτε φτηνότερα σε παραπλήσιο κατάστημα. Αν το παραπάνω δεν ισχύει, τότε αυξάνονται οι πιθανότητες να δείτε το προαναφερόμενο αξεσουάρ στο ίδιο κατάστημα, την επόμενη μέρα, σε προσφορά.

Ο νόμος του Murphy για τις πόρτες των αυτοκινήτων
Η πόρτα του προπορευόμενου και μόλις σταθμευμέ­νου αυτοκινήτου θα ανοίξει μόνο όταν ο μπροστινός τροχός της μοτοσυκλέτας σας θα απέχει 5 εκατοστά απ’ αυτήν και δεν θα υπάρχει κανένα περιθώριο αντίδρα­σης.

Ο νόμος του Murphy νια τα CD & MP3 player
Η μπαταρία του CD ή ΜΡ3 player, τελειώνει μόνο όταν έχετε ξεχάσει να πάρετε ανταλλακτική μαζί σας και μόνο όταν βρίσκεστε στη μέση του πουθενά.

Συμπληρώστε…

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed.You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x