Μαρόκο

Τελευταία ενημέρωση 1/2018

Νόμισμα: Μαροκινό Ντιρχάμ (MAD) 1€=11.30 MAD.
Δίπλωμα: Σύμφωνα με τους ντόπιους, δεν χρειάζεται διεθνές δίπλωμα οδήγησης. Το διεθνές δίπλωμα ίσως σας ζητηθεί αν θέλετε να νοικιάσετε κάποιο όχημα.
Visa – διαβατήριο: Δεν χρειάζεται visa, απαραίτητο όμως το διαβατήριο.
Συνοριακά φυλάκια: Υπάρχει συνοριακός σταθμός στα σύνορα με την Ισπανία (Ceuta). Tα “τσακάλια” αναλαμβάνουν να συμπληρώσουν κατόπιν πληρωμής ένα χαρτί με τα στοιχεία του αναβάτη και της μοτοσυκλέτας. Στη συνέχεια το προσκομίζουν στον τελωνειακό υπάλληλο και μετά από λίγα λεπτά εισέρχεσαι στη χώρα. Το ίδιο ισχύει και κατά την έξοδο από τη χώρα.
Ασφάλεια: Ισχύει η πράσινη κάρτα.
Διαφορά ώρας με την Ελλάδα: -2h
Τράπεζες: ATM υπάρχουν σχεδόν σε όλες τις πόλεις και οι πιστωτικές κάρτες γίνονται δεκτές σε αρκετές περιπτώσεις (μεγάλα ξενοδοχεία, σούπερ μάρκετ, εστιατόρια).
Καύσιμα: Αμόλυβδη: 0,985 €/lt (01/2018)
Φώτα:
Εξοπλισμός: Υποχρεωτικό το κράνος σε επιβάτη και συνεπιβάτη.
Επιτρεπόμενο αλκοόλ: 0,00%
Όρια ταχύτητας:
Εντός Πόλεως: 60 αλλά και 40 km/h
Εκτός Πόλεως: 100 km/h
Αυτοκινητόδρομοι: 120 km/h
Πρόστιμα: Υπάρχουν αρκετά μπλόκα με χειροκίνητα ραντάρ στο κύριο οδικό δίκτυο. Η αστυνομία είναι εξουσιοδοτημένη να εισπράττει πρόστιμα.
Διόδια: Υπάρχουν διόδια και για τις μοτοσυκλέτες, όπου πληρώνεις μετρητοίς τόσο σε MAD όσο και σε €. Τα διόδια είναι σχετικά φτηνά.
Χρήσιμες φράσεις:
Γειά σας/Καλώς ήρθατε – marhaban; ahlan wa-sahla
Παρακαλώ – min fadlik
Ευχαριστώ – Shukran
Τηλέφωνα ανάγκης:
Αστυνομία: 19
Ασθενοφόρο και Πυροσβεστική: 15
Ελληνική Πρεσβεία: Δ/νση: 5,3 Km Av. Mohammed VI, Souissi, Rabat – Τηλέφωνα: +212 537 638964, +212 537 638975 – Τηλ. Έκτακτης Ανάγκης: +212 624 266264

Χρήσιμοι σύνδεσμοι:
Wikitravel Morocco
Visit Morocco
Lonely Planet Morocco

Σχετικά ταξιδιωτικά:
Άτλαντας – Σαχάρα – Μαρόκο

* Εάν είστε από το Μαρόκο ή το έχετε επισκεφτεί πρόσφατα και θα θέλατε να προσθέσετε κάποιες πληροφορίες ή να διορθώσετε κάποιες από τις ήδη υπάρχουσες, τότε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Επιστροφή στις Πληροφορίες χωρών

Μπορείτε να ακολουθήσετε τις απαντήσεις σε αυτή την καταχώρηση μέσω RSS 2.0 feed.You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Το σχόλιο σας