Αζερμπαϊτζάν

Τελευταία ενημέρωση: Δεκ 27, 2022 @ 8:40 μμ

Νόμισμα: Αζερικό Μανάτ (ΑΖN) 1€=1.82 AZN
Δίπλωμα: Δεν είναι απαραίτητο το διεθνές δίπλωμα. Το δίπλωμα της χώρας σας έχει ισχύ για ένα μήνα.
Visa – διαβατήριο: Απαραίτητα και τα δυο. Μπορείς να βγάλεις ηλεκτρονική βίζα μέσω διαδικτύου, η οποία έχει ισχύ 1 μήνα και κοστίζει 20$ (+5$ για τα έξοδα έκδοσης).
Συνοριακά φυλάκια: Υπάρχουν συνοριακά φυλάκια με τις χώρες που συνορεύει εκτός της Αρμενίας, όπου τα σύνορα μεταξύ των δυο αυτών χωρών είναι κλειστά λόγω της διαμάχης για το Ναγκόρνο – Καραμπάχ.
Ασφάλεια: Από το 2016 ισχύει η πράσινη κάρτα.
Διαφορά ώρας με την Ελλάδα: Το Αζερμπαϊτζάν χρησιμοποιεί την θερινή ώρα καθόλη την διάρκεια του χρόνου, όπως και οι περισσότερες Ασιατικές χώρες. Άρα η διαφορά με την ώρα Ελλάδος είναι +1h κατά την θερινή περίοδο και +2h κατά την χειμερινή.
Τράπεζες: 9:30-17:30 από Δευτέρα έως Παρασκευή. Υπάρχουν αρκετά ATM και οι πιστωτικές κάρτες γίνονται δεκτές στην πρωτεύουσα. Στις υπόλοιπες περιοχές είναι πολύ πιθανόν να συναντήσετε δυσκολίες.
Καύσιμα: Αμόλυβδη ~0,55 €/lt (9/2022)
Φώτα:
Εξοπλισμός: Υποχρεωτικό το κράνος σε επιβάτη και συνεπιβάτη.
Επιτρεπόμενο αλκοόλ: 0,00%
Όρια ταχύτητας:
Εντός Πόλεως: 60 km/h
Εκτός Πόλεως: 90 km/h
Αυτοκινητόδρομοι: 110 km/h
Πρόστιμα: Υπάρχουν αρκετοί διεφθαρμένοι αστυνομικοί και τα πρόστιμα πολλές φορές είναι υπερβολικά, περιμένοντας την δωροδοκία. Στο Horizon Unlimited υπάρχει αναφορά ότι ζητήθηκαν 1500$ από ένα ζευγάρι, απλά για να μπουν στην χώρα, με τη δικαιολογία ότι θα τους τα επιστρέψουν στην έξοδο…
Διόδια:Ο πρώτος αυτοκινητόδρομος της χώρας με διόδια θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2023 και θα οδηγεί από την πρωτεύουσα, το Μπακού, στη Guba η οποία βρίσκεται πολύ κοντά στα ρωσικά σύνορα. Υπο κατασκευή -από το 2018- είναι ο αυτοκινητόδρομος που οδηγεί από το Baku προς το Ιράν και ένας νέος δρόμος από το Alat στην Astara. Και οι δύο παραπάνω δρόμοι θα είναι με διόδια. Το κόστος των διοδίων υπολογίζετε ότι θα είναι 4-7 Μανάτ το χιλιόμετρο.
Ιδιαιτερότητες: Υπάρχουν πάρα πολλές αναφορές στο δίκτυο που λένε να αποφεύγετε να οδηγείτε νύκτα, λόγο του κακού φωτισμού αλλά και της πολύ κακής οδηγικής τους παιδείας.
Τηλέφωνα ανάγκης:
Πυροσβεστική: 101
Αστυνομία: 102
Ασθενοφόρο: 103
Ελληνική Πρεσβεία: Δ/νση: Caspian Plaza III, 9th floor, 44 Jafar Jabbarli str., Baku – Τηλ: +99412 4920119 – Τηλ. Έκτακτης Ανάγκης +99450 4170072 – email: [email protected]

Χρήσιμοι σύνδεσμοι:
Wikitravel Azerbaijan
Azerbaijan Travel
Lonely Planet Azerbaijan

Σχετικά ταξιδιωτικά:
Ημερολόγια Μοτοσυκλέτας: “Ιράν”

* Εάν είστε από το Αζερμπαϊτζάν ή το έχετε επισκεφτεί πρόσφατα και θα θέλατε να προσθέσετε κάποιες πληροφορίες ή να διορθώσετε κάποιες από τις ήδη υπάρχουσες, τότε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Επιστροφή στις Πληροφορίες χωρών

Μπορείτε να ακολουθήσετε τις απαντήσεις σε αυτή την καταχώρηση μέσω RSS 2.0 feed.You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x