Φαράγγι Καλλικράτη

Κείμενο: Στέλιος Οικονομάκης
Φωτογραφίες: Στέλιος Οικονομάκης, Νίκος Αγγελάκης

Μία από της αγαπημένες μου διαδρομές είναι ο πρόσφατα ασφαλτοστρωμένος (12/2006) δρόμος που διασχίζει το φαράγγι του Καλλικράτη. Η διαδρομή ενώνει το χωριό Καλλικράτης με το Φραγκοκάστελο. Ο δρόμος είναι στενός, με πολλές φουρκέτες, θυμίζοντας μου έντονα τα διάσημα “Passa”, ακά περάσματα, των Άλπεων. Αν ο καιρός σας κάνει την χάρη και είναι ανοικτός -συνήθως έχει ομίχλη- θα απολαύσετε μοναδικές εικόνες με θέα το Λυβικό πέλαγος.

Ας περάσουμε όμως στο φωτογραφικό οδοιπορικό:

Gentlemen start your engines!

Αν ο καιρός είναι καθαρός, καθ' όλη την διαδρομή θα σας κάνει παρέα η Γαύδος!

Βουτιά από ψηλά...

Και η κατάβαση αρχίζει...

Προς την πρώτη φουρκέτα...

Η ομίχλη πολλές φορές προσπαθεί να κρύψει την θέα...

Για να σας κάνει να αφοσιωθείτε σε αυτό...

Και σε αυτό...

Και σε αυτό...

Λόγω ότι δεν υπάρχουν πινακίδες να σε οδηγούν προς αυτό, απ` την μεριά του Καλλικράτη, θα σας δώσω μερικές οδηγίες στο πως θα βρείτε το δρόμο προς το φαράγγι. Μπαίνετε λοιπόν στο χωριό Καλλικράτης -ερχόμενοι από Ίμπρο- όπου και θα συναντήσετε μια διχάλα. Αριστερά οδηγεί προς Ασή Γωνιά. Εσείς τραβήξτε προς τα δεξιά. Στα 500 περίπου μέτρα στρίψτε πάλι δεξιά στη διχάλα και θα δείτε τον φρέσκο ασφαλτοστρωμένο δρόμο να ξεκινά δίπλα από μια εκκλησία. Τελευταία έχουν προσθέσει μια χειρόγραφη πινακίδα που γράφει “Φραγκοκάστελο”.

Μπορείτε να ακολουθήσετε τις απαντήσεις σε αυτή την καταχώρηση μέσω RSS 2.0 feed. Μπορείτε να αφήσετε μια απάντηση, ή trackback από το δικό σας site.
7 Σχόλια

Το σχόλιο σας