Ισπανία

Τελευταία ενημέρωση: Ιαν 5, 2024 @ 9:41 μμ

Σημαντικό: Πρόσφατα ψηφίστηκε νόμος όπου απαγορεύει την κυκλοφορία βενζινοκίνητων μοτοσυκλετών στο Εθνικό Πάρκο Πυρηναίων!

Νόμισμα:
Καύσιμα:
Η αμόλυβδη βενζίνη λέγετε gasolina sin plomo. Αρκετά πρατήρια δέχονται πιστωτικές κάρτες. Η τιμή της Αμόλυβδης βενζίνης είναι περίπου 1,54€/λιτ (12/2023). Συμβουλευτείτε αυτή την σελίδα για περισσότερες πληροφορίες.
Εξοπλισμός:
Υποχρεωτικό το κράνος σε επιβάτη και συνεπιβάτη. Τον Δεκέμβριο του 2020 ψηφίστηκε νόμος που υποχρεώνει τους οδηγούς μοτοσυκλέτας να φοράνε υποχρεωτικά και εγκεκριμένα γάντια για μοτοσυκλέτα. Επίσης από το 2024 αναμένεται νέος νόμος που περιορίζει τα εγκεκριμένα κράνη σε full face ή και ανοιγόμενα μόνο.
Διαφορά ώρας με την Ελλάδα: -1
Επιτρεπόμενο αλκοόλ:
0,05%
Όρια ταχύτητας:
50 km σε κατοικημένες περιοχές, 90 km εκτός πόλεων, 110 km σε δρόμους διπλής κατεύθυνσης (ξεχωριστές λωρίδες) εκτός πόλεων, 120 km στις εθνικές οδούς. Σε πυκνοκατοικημένες περιοχές το όριο ταχύτητας πέφτει στα 20 km. Στις εισόδους των πόλεων υπάρχουν ραντάρ που ελέγχουν την ταχύτητα σου και αν αυτή υπερβαίνει το όριο, ανάβει κόκκινο φανάρι για να σε υποχρεώσει να ελαττώσεις ταχύτητα.
Ιδιαιτερότητες:
Οι μοτοσυκλέτες υποχρεούνται να έχουν ανοιχτά τα φώτα τους και κατά την διάρκεια της ημέρας. Απαγορεύεται η προσπέραση σε τραμ που αποβιβάζει επιβάτες.
Πρόστιμα:
Οι ξένοι πρέπει να πληρώσουν τα πρόστιμα επί τόπου. Αν δεν έχετε χρήματα μαζί σας ένας αστυνομικός, θα σας συνοδεύσει μέχρι το πλησιέστερο μηχάνημα ανάληψης. Αν δεν πληρώσετε το πρόστιμο το όχημα σας θα κατασχεθεί μέχρι να εξοφλήσετε την κλήση, όπου και θα πρέπει να καταβάλετε και το κόστος της απομάκρυνσης του οχήματος σας. Τα πρόστιμα που πληρώνονται επί τόπου έχουν συνήθως 50% έκπτωση.
Διόδια: Υπάρχουν δύο τύποι διοδίων. Με στυαθμούς διοδίων και με χαρτάκι στην είσοδο πληρώνεις στην έξοδο. Οι δρόμοι που είναι σημειωμένοι με Α (autopista) είναι δρόμοι με διόδια. Με Ν (autovias) είναι σημειωμένοι οι δρόμοι ταχείας κυκλοφορίας χωρίς διόδια. Στις εξόδους διοδίων υπάρχουν λωρίδες μαρκαρισμένες με “telepago” για αυτούς που έχουν κάρτες διοδίων, “automatiko” για αυτούς που πληρώνουν με πιστωτική κάρτα και “maunal” ή “metallico” για αυτούς που πληρώνουν με μετρητά. Υπολογίστε το κόστος των διοδίων σας σε αυτήν την σελίδα.
Πάρκινγκ: Απαγορεύεται η στάθμευση σε απόσταση 5 μέτρων από διασταυρώσεις και είσοδο δημόσιων κτιρίων.
Σήμανση:
Aparcamiento: Πάρκινγκ για ξεκούραση
Ceda el Paso: Δώστε προτεραιότητα
Centro: Κέντρο πόλεως
Comisaria: Αστυνομικός σταθμός
Cuidado: Οδηγείτε προσεχτικά
Desvío: Παράκαμψη
Dirección Ϊnica: Μονόδρομος
Obras: Προσοχή έργα
Peligro: Προσοχή
Todas Direcciones: Όλες οι κατευθύνσεις
Τα μέρη που έχουν όμορφη θέα μαρκάρονται με πινακίδες που έχουν ζωγραφισμένη μία «κάμερα».
Τηλέφωνα ανάγκης:
Αστυνομία Πυροσβεστική και Ασθενοφόρο απαντούν στο 112 (Πανευρωπαϊκός αριθμός άμεσης βοήθειας).
Ελληνική Πρεσβεία: Δ/νση: Avda Dr. Arce 24, 28002 Madrid – Τηλ: +3491 5644653 – Τηλ. Έκτακτης Ανάγκης: (+34) 655 069 193

Χρήσιμοι σύνδεσμοι:
Wikitravel Spain
Spain Tourism official page
Lonely Planet Spain

Σχετικά ταξιδιωτικά:
Rocinante, το κορίτσι του δρόμου
Ταξίδι στα δύο άκρα της Ευρώπης
Los Taxidious Periplanisious

* Εάν είστε από την Ισπανία ή την έχετε επισκεφτεί πρόσφατα και θα θέλατε να προσθέσετε κάποιες πληροφορίες ή να διορθώσετε κάποιες από τις ήδη υπάρχουσες, τότε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Επιστροφή στις Πληροφορίες χωρών

Μπορείτε να ακολουθήσετε τις απαντήσεις σε αυτή την καταχώρηση μέσω RSS 2.0 feed.You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x