Σλοβακία

Τελευταία ενημέρωση: Δεκ 18, 2023 @ 11:01 μμ

Νόμισμα:
Ασφάλεια: Ισχύει η πράσινη κάρτα
Διαφορά ώρας από την Ελλάδα: -1 ώρα
Τράπεζες: Υπάρχουν αρκετά ATM στα οποία μπορείτε να κάνετε ανάληψη χρημάτων. Σε μικρότερες πόλεις στις οποίες δεν υπάρχουν ΑΤΜ, μπορείτε να σηκώσετε χρήματα από το ταχυδρομείο. Οι περισσότερες πιστωτικές κάρτες γίνονται δεκτές στις μεγάλες πόλεις.
Καύσιμα: Αμόλυβδη (Benzin 95): ~1,56€ (12/2023). Υπάρχουν αρκετά πρατήρια τόσο σε πόλεις όσο και στις εθνικές οδούς. Μερικά από αυτά διανυκτερεύουν. Τα περισσότερα πρατήρια δέχονται πιστωτική κάρτα.
Φώτα: Υποχρεωτικά όλο το 24ωρο.
Εξοπλισμός: Υποχρεωτικό το κράνος για οδηγό και συνοδηγό.
Επιτρεπόμενο αλκοόλ: 0,00%
Όρια ταχύτητας: 130 χιλ. σε αυτοκινητόδρομους, 90χιλ. σε δρόμους ταχείας κυκλοφορίας και 50 χιλ. σε κατοικημένες περιοχές.
Πάρκινγκ: Συνήθως επιτρέπεται το παρκάρισμα στην δεξιά πλευρά του δρόμου εκτός από τους μονόδρομους που επιτρέπεται και από τις 2 πλευρές.
Πρόστιμα: Η αστυνομία είναι εξουσιοδοτημένη να εισπράττει πρόστιμα. Αν το πρόστιμο δεν πληρωθεί επί τόπου τότε η αστυνομία έχει το δικαίωμα να παρακρατεί την άδεια οδήγησης.
Ραντάρ: Συνήθως τα συναντάς κοντά σε εισόδους/εξόδους της χώρας. Ξεχωρίζουν από μακριά καθώς κρέμονται από ένα «Γ» -σαν κρεμάλα- πάνω από τον δρόμο.
Διόδια: Οι μοτοσυκλέτες δεν πληρώνουν.
Χρήσιμα Τηλέφωνα:
Πανευρωπαϊκός αριθμός άμεσης βοήθειας: 112
Πρώτες Βοήθειες: 155
Αστυνομία: 158
Πυροσβεστική: 150
Ελληνική Πρεσβεία (Μπρατισλάβα), οδός: Hlavne Namestie 4, τηλ: (004212) 54434143, 54434144, τηλ εκτάκτου ανάγκης: +421948461990, email: [email protected]

Χρήσιμοι σύνδεσμοι:
Wikitravel Slovakia
National tourism portal of Slovakia
Lonely Planet Slovakia

Σχετικά ταξιδιωτικά:
Σε βορεινούς μεσημβρινούς
Από τα Ευρωπαϊκά σαλόνια στα Βαλκανικά αλώνια
Σα βγεις στον πηγαιμό για το North Cape
Οι «μηχανές» του χρόνου

* Εάν είστε από την Σλοβακία ή την έχετε επισκεφτεί πρόσφατα και θα θέλατε να προσθέσετε κάποιες πληροφορίες ή να διορθώσετε κάποιες από τις ήδη υπάρχουσες, τότε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Επιστροφή στις Πληροφορίες χωρών

Μπορείτε να ακολουθήσετε τις απαντήσεις σε αυτή την καταχώρηση μέσω RSS 2.0 feed.You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x