Ένα όμορφο οδοιπορικό για δύο σε Β. Ιταλία, Αυστρία & Βαλκάνια

10η ΜΕΡΑ
Παρασκευή 20 Ιουλίου 2018
Αναχώρηση: 9:15 Άφιξη: 17:00
Διαδρομή: Plitvice – Dubrovnik
Χιλιόμετρα: 447
Συνολικά χιλιόμετρα: 3696
Έξοδα: Βενζίνη 32€- Δωμάτιο 59€ – Μαγνητάκια 12€ – Φαγητό 10€ – Λοιπά 16€

– Αχ, γιατί να μην καθίσουμε εδώ και άλλο.
– Έχουμε να δούμε και άλλα όμορφα μέρη.
– Εδώ είναι μαγικά.
– Πράγματι είναι… να ξέρεις παντού θα βρεις την ομορφιά, ακόμη και στα πιο άσχημα μέρη. Αρκεί να το θες…
– Πόσο έχεις φιλοσοφήσει την ζωή… μακάρι όοοοοταν φτάσω στην ηλικία σου να είμαι τόσο φιλοσοφημένη…
– Βρε Αι στο @#%&*¨¨¨»@#, παλιό#@%&*, μη σου @#&*%…

Ξύπνημα στις 7:15. Στο μπαλκόνι έχει δροσιά, όμως είναι τόσο ήρεμα που θα καθίσουμε να απολαύσουμε το πρωινό και το καφεδάκι μας με καταπληκτική θέα…

Croatia

με ακολουθούν παντού…

Μετά από 2 ώρες θα φύγουμε προς τον σημερινό μας προορισμό που είναι το Dubrovnik.

Την διαδρομή μέχρι το Split δεν θα την έλεγες και αδιάφορη. Η θερμοκρασία έχει ανέβει πάρα πολύ και πιάνοντας τον παραλιακό δρόμο θα συναντήσουμε και πολύ κίνηση. Αυτό τον καιρό ο τουρισμός είναι στο pic του οπότε χρειάζεται μεγάλη προσοχή στην οδήγηση. Την ακτογραμμή της Κροατίας δεν την θεωρώ κάτι το ιδιαίτερο από άποψης ομορφιάς, εκτός από λίγα κομμάτια της, και ειδικά αυτή την περίοδο καλό είναι να αποφεύγεται.

Croatia
Croatia

Υπάρχουν ωραίες διαδρομές μακριά από εδώ που έχουν να δείξουν πολύ ενδιαφέροντα πράγματα και που τα έχω αναλύσει στα ταξιδιωτικά μου για τα Βαλκάνια.

Τέσπα.

Θα κάνουμε μια στάση σε ένα από τα πολλά «θέρετρα» της ακτογραμμής, τύπου Λούτσας, Πλαταμώνα, Καλλιθέας -επ, φιλαράκι για πρόσεχε σε παρακαλώ… σαν την Χαλκιδική δεν έχει- για ένα και καλά καφέ… cappuccino…

Παρατηρώντας τον κόσμο θα έλεγα ότι δεν έχουν και μεγάλες διαφορές με μας: και αυτοί φωνάζουν με τα πιτσιρίκια, έχουν μαζί τα μπολ με τους κεφτέδες, οι άντρες έχουν μεγάλες κοιλιές, οι γυναίκες τα έχουν μεγάλα όλα και κάπου κοντά είναι και οι πεθερές που έχουν μια άποψη για τα πάντα… και όπως έλεγε και ο αείμνηστος: είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα… είμαστε…

Στις 17:00 είμαστε στο όμορφο Dubrovnik και γρήγορα θα βρούμε το δωμάτιο που έχουμε κλείσει. Η γλυκιά ιδιοκτήτρια -μην πάει ο νους σας στο πονηρό… ρεμάλια…- θα μας προσφέρει μια κανάτα δροσερή σπιτική λεμονάδα και φλούδες λεμονιού γλυκές που εκείνη την ώρα θα μας φανούν, και ήταν, ότι καλύτερο υπάρχει στον κόσμο. Εντάξει η διαδρομή σήμερα σε συνδυασμό με την ζέστη μας κούρασε οπότε μετά την δροσερή λεμονάδα είπαμε να πάμε να κάνουμε και μια βουτιά στη θάλασσα που βρισκόταν στα 10 λεπτά με τα πόδια. Εντάξει, τώρα να σας πω πως αξίζει τον κόπο να πάτε για ένα μπάνιο στο Dubrovnik θα σας έλεγα ένα μεγάλο ψέμα.

Dubrovnik

Σε αυτή την θάλασσα εμείς ούτε για να κατουρήσουμε δεν μπαίνουμε πραγματικά. Θα μου πεις αυτά έχουν σε αυτά πάνε. Άλλωστε όπως είπαμε και παραπάνω φιλαράκι: σαν την Χαλκιδική δεν έχει…

Γρήγορα θα γυρίσουμε στο δωμάτιο για να ετοιμαστούμε για την βόλτα μας στο ατμοσφαιρικό Dubrovnik.

Αν και είναι η 5η φορά που επισκέπτομαι την πόλη είναι η 1η που μου δίνεται η ευκαιρία, μιας και θα πάμε περπατώντας μέχρι την παλιά πόλη, να δω και το νέο κομμάτι της. Οι εντυπώσεις μοιρασμένες όπως σε όλες τις πόλεις του κόσμου που το επίκεντρο είναι κάτι άλλο. Εδώ όλα τα λεφτά είναι η παλιά πόλη και όλοι γι αυτήν πάνε. Και φυσικά είναι κάτι το οποίο αξίζει τον κόπο να κάνεις τα χλμ για να το δεις.

Παρ’ όλη την πολυκοσμία, την γκλαμουριά, την συνύπαρξη διαφορετικών ανθρώπων και φυλών η παλιά πόλη είναι πολύ ατμοσφαιρική, με τον ρομαντισμό να ξεχειλίζει και την διάθεση στα καλύτερα της. Κόσμος πάει κι έρχεται, μουσικές ακούγονται από παντού χωρίς να μπερδεύονται μεταξύ τους και το κυριότερο: χαμογελαστοί άνθρωποι. Θες η ατμόσφαιρα, θες οι διακοπές, θες ότι οι περισσότεροι που εντυπωσιάζονται από το μέρος, θες οι 2μετρες καλλονές –για πρόσεχε τι θα πεις στη συνέχεια…– θες ο έρωτας στην καρδιά μας –το ‘σωσες– θες όλα αυτά μαζί οι άνθρωποι είναι χαμογελαστοί. Και δεν υπάρχει νομίζω καλύτερο πράγμα να βρίσκεσαι ανάμεσα σε χαμογελαστούς ανθρώπους.

Dubrovnik
Dubrovnik
Dubrovnik
Dubrovnik
Dubrovnik

Και επειδή πολλοί από εμάς δεν μπορούν να δώσουν αρκετά χρήματα για φαγητό μιας και το Dubrovnik έχει ακριβύνει πολύ -την 1η φορά που πήγα το 2008 όλα ήταν φτηνά- σε αυτή την διεύθυνση θα βρείτε ένα μικρό σαντουιτσάδικο που έχει την καλύτερη πλεσκαβίτσα ή όπως λέγεται τέλος πάντων και που μια είναι αρκετή για να σας χορτάσει με 5 ευρω (στο Nis το ίδιο έχει ένα ευρώ).

Επίσης εδώ, μπαίνοντας στην παλιά πόλη από την μεριά της πλατείας στα δεξιά σας, θα φάτε το καλύτερο παγωτό…

Αν θέλετε ωραία cocktails σε ωραία ατμόσφαιρα και με υπέροχο ηλιοβασίλεμα μακριά από τη φασαρία, εδώ

Το κακό με το περπάτημα είναι ότι πρέπει να γυρίσεις και πίσω… και αυτό είναι αλήθεια είναι σκληρό…

Croatia
Dubrovnik
Dubrovnik

« Προηγούμενη Σελίδα Επόμενη Σελίδα »
Σελίδες: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
Μπορείτε να ακολουθήσετε τις απαντήσεις σε αυτή την καταχώρηση μέσω RSS 2.0 feed.You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Το σχόλιο σας