Ένα όμορφο οδοιπορικό για δύο σε Β. Ιταλία, Αυστρία & Βαλκάνια

12η ΜΕΡΑ
Κυριακή 22 Ιουλίου 2018
Αναχώρηση: 9:00 Άφιξη: 17:30
Διαδρομή: Tirana- Λάρισα
Χιλιόμετρα: 445
Συνολικά χιλιόμετρα: 4482
Έξοδα: Βενζίνη 24€ – Φαγητό 13€ – Λοιπά 6€

– Άντε επιτέλους τελειώσαμε.
– Αλήθεια λες; Ήθελες να τελειώσει;
– Βαρέθηκα κάθε πρωί να ξυπνάω νωρίς, να τρώω χθεσινά πράγματα για πρωινό, να σε περιμένω να ετοιμαστείς, να πρέπει να κάνω τόσα χλμ και να κάνω ότι είμαι καλά, να σκέφτομαι παραλίες και ξαπλώστρες και αντ’ αυτού να προσγειώνομαι σε κρεβάτια που μόνο φακίρηδες θα μπορούσαν να κοιμηθούν, αλλά το χειρότερο ήταν να έχω όλο αυτό το χαμό να ξεπεράσω και να έχω και σένα να θες να σου κάτσω κιόλας… ε, αυτό πραγματικά με ξεπερνάει.
– Καλά είχα καταλάβει ότι προσποιούσουν συνεχώς…
– Ναι σίγουρα… το κατάλαβες… άντε βρε καημένε πάμε να κάνουμε τα τελευταία 400 τόσα χιλιόμετρα να πάω στο σπιτάκι μου…
– Γκιόσα…

Όλα τα καλά πάντα έχουν ένα τέλος και γι αυτό, κατά την γνώμη μου, παραμένουν για πάντα καλά. Έτσι και για μας σήμερα είναι η τελευταία μέρα αυτού του πραγματικά όμορφου οδοιπορικού μας (μην την ακούτε αυτή, ψέματα λέει… ξετρελάθηκε).

Με καλή διάθεση ξεκινάμε και σήμερα να κάνουμε την διαδρομή μας. Θα πάρουμε τον παλιό δρόμο από τα Τίρανα για Ελμπασάν μιας και θέλαμε να ξεκινήσουμε και σήμερα με μια όμορφη διαδρομή. Έτσι δεν παίρνουμε τον Α3 αλλά τον SH3. Η διαδρομή στην κορυφογραμμή και η θέα των ερειπομένων εργοστασίων του Ελμπασάν είναι εντυπωσιακή.

Elbasan
Elbasan

Η συνέχεια μετά το Ελμπασάν είναι ένας γρήγορος δρόμος που πηγαίνει παράλληλα με τον ποταμό Shkumbin και δεν θα τον χαρακτήριζα αδιάφορο. Περνώντας μέσα από τα χωριά και της πόλεις θέλει πάντα πολύ προσοχή. Το κατέβασμα προς το Pogradec μας φανερώνει την ομορφιά της λίμνης Οχρίδας.

Ohrid lake

Ευτυχώς μετά από πολλά χρόνια κατασκευής των 20 χλμ του παραλιακού δρόμου μέχρι το Pogradec σχεδόν τελείωσε και αυτό θα βοηθήσει πολύ την ανάπτυξη του τουρισμού τα επόμενα χρόνια γύρω από την λίμνη.

Με αυτά και με αυτά φτάσαμε στον συνοριακό σταθμό της Κρυσταλλοπηγής τον οποίο και περάσαμε γρήγορα.

Ελληνικό έδαφος ύστερα από 12 μέρες. Ο συνδετικός δρόμος της Εγνατίας οδού έχει φτάσει πλέον μέχρι την Κρυσταλλοπηγή οπότε τα χλμ μέχρι την επόμενη στάση που είναι η Καστοριά καλύπτονται εύκολα. Επιτέλους παγωμένος φραπεδάκος κάτω από την παχιά σκιά στην πίσω πλευρά της λίμνης -προς τον ναυτικό όμιλο- που για μένα είναι και το καλύτερο της σημείο με πολύ ωραιότερα μαγαζιά και περισσότερη ηρεμία.

Τα τελευταία μας χλμ μέχρι την Λάρισα θα περάσουν εύκολα και ευχάριστα. Στις 17:00 βρισκόμαστε εκεί ακριβώς που είχαμε ξεκινήσει πριν 12 μέρες, πιο χαμογελαστοί, πιο ωραίοι άνθρωποι, πιο ευτυχισμένοι από ποτέ…

– Από την μια είμαι στεναχωρημένη που τελειώνει όλο αυτό από την άλλη είμαι πολύ χαρούμενη που είχα την ευκαιρία να κάνω ένα τόσο όμορφο ταξίδι, οδοιπορικό όπως το λες και εσύ. Σ’ ευχαριστώ που μου έδωσες αυτή την ευκαιρία…
– Θέλω να σου πω ότι και για μένα το να ταξιδεύω με μια γυναίκα μου συνέβη 1η φορά. Δεν είχα κανένα ενδοιασμό, όταν σου το πρότεινα, ότι θα περνούσαμε υπέροχα. Ήταν το πιο όμορφο μου ταξίδι χάρις σε εσένα. Σ’ ευχαριστώ και εγώ με την σειρά μου…

Italy, Austria, Balkans

ΕΠΙΛΟΓΟΣ

Όπως έγραψα και παραπάνω ήταν ένα όμορφο ταξίδι. Είχε όλα εκείνα τα στοιχεία που το έκανε τόσο όμορφο. Είχε όμορφα μέρη, όμορφες διαδρομές, όμορφες στιγμές, όμορφη συντροφιά.

Κάτι για την συντροφιά…
Καμιά φορά οι δυσκολίες και οι αλλαγές στη ζωή σε οδηγούν σε νέα μονοπάτια, νέες εμπειρίες, νέους συνοδοιπόρους. Για μένα τα τελευταία 2 χρόνια ήταν χρόνια αλλαγών. Αλλαγές στην προσωπική μου ζωή, στην οικογενειακή, στην επαγγελματική. Αλλαγές που πάντα φοβίζουν. Τουλάχιστον στην αρχή. Αλλαγές που δεν ξέρεις αν βγουν. Φυσικά το αλατοπίπερο της ζωής είναι αυτό: το ότι δεν ξέρουμε τι θα γίνει στο μέλλον. Αυτό το αβέβαιο είναι που συναρπάζει.

Οι αλλαγές, ασχέτως αν βγουν ή δεν βγουν, πάντα σου δίνουν την ευκαιρία να κάνεις ένα restart μια επανεκκίνηση. Και σε όλες τις επανεκκινήσεις θες δίπλα σου ανθρώπους ικανούς να σε αντέξουν.
Ανθρώπους που στο πλάνο της ζωής τους θα είσαι σε περίοπτη θέση.
Ανθρώπους που όταν είσαι χαρούμενος θα είναι δίπλα σου και όταν έρθουν τα δύσκολα θα σε βάζουν στην αγκαλιά τους.
Ανθρώπους που η άποψη τους για σένα είναι ξεκάθαρη και δεν τους ενδιαφέρει ότι «ακούγεται» δίπλα τους.
Ανθρώπους που θέλουν να είναι μέρος της ζωής σου αδιαπραγμάτευτα και που θα συμμετέχουν σε αυτή χωρίς «τι, πως, πρέπει».
Ανθρώπους που το «εμείς» είναι πάνω από το «εγώ».
Ανθρώπους που στην κάθε τρέλα σου θέλουν να είναι μέρος της.
Ανθρώπους που εκτιμούν αυτό που τους προσφέρεις και αδιαφορούν για αυτά που δεν μπορείς να προσφέρεις.
Ανθρώπους που απλά θέλουν να είναι μαζί σου.
Ανθρώπους που σου βγάζουν τον καλό σου εαυτό.
Ανθρώπους που σε κάνουν ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΝΘΡΩΠΟ.
Ανθρώπους σαν την Ελένη…
Σου αφιερώνω αυτό το ταξιδιωτικό που έγραψα με πολύ αγάπη για σένα…
Σ’ ευχαριστώ.

Italy, Austria, Balkans
Italy, Austria, Balkans
Italy, Austria, Balkans
Italy, Austria, Balkans
Italy, Austria, Balkans
Italy, Austria, Balkans
Italy, Austria, Balkans
Italy, Austria, Balkans
Italy, Austria, Balkans
Italy, Austria, Balkans
Italy, Austria, Balkans
Italy, Austria, Balkans
Italy, Austria, Balkans
Italy, Austria, Balkans
Italy, Austria, Balkans
Italy, Austria, Balkans
Italy, Austria, Balkans
Italy, Austria, Balkans

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Ένα ταξίδι στην Ευρώπη πλέον είναι πολύ εύκολο να το πραγματοποιήσεις εφόσον υπάρχει χρόνος και χρήματα. Για μένα κυρίως το πρώτο και όχι γιατί είμαι πλούσιος και μου τρέχουν από τα μπατζάκια. Τουναντίον. Ένας απλός «βοσκός» είμαι.

Έχω γράψει και σε άλλο ταξιδιωτικό ότι όλα είναι θέμα προτεραιοτήτων. Αν πραγματικά θέλεις Να κάνεις ένα ταξίδι τον χρόνο προσπαθείς γι αυτό. Απλά πρέπει γρήγορα να αποφασίσεις που περίπου μπορείς να κινηθείς οικονομικά και να επιλέξεις ένα μέρος. Από εκεί και πέρα σίγουρα, αφού καλύψεις όλες τις υποχρεώσεις σου, πρέπει κάτι να μειώσεις από τα προσωπικά σου έξοδα. Αλλά μόνο από τα προσωπικά. Γιατί όπως ξέρουμε ένα ταξίδι γίνεται για την προσωπική μας ευχαρίστηση άρα εμείς πρέπει να «ματώσουμε» και όχι όλοι οι γύρω μας.

Σημαντικό ρόλο παίζει και ο τρόπος που θέλεις να το κάνεις. Και μιλάω για τον κόσμο που τα οικονομικά τους είναι περιορισμένα.

Και εξηγώ: τα στάνταρ έξοδα μέσα σε ένα ταξίδι είναι η βενζίνη. Τίποτα άλλο. Όλα τα υπόλοιπα ελέγχονται από σένα. Το που θα κοιμηθείς, το τι θα φας, το που θα πεις καφέ ή ποτό, το ποιες διαδρομές θα διαλέξεις για αποφυγή περιττών εξόδων, ακόμη και η περίοδος που θα το κάνεις παίζει ρόλο. Όλα είναι στο χέρι σου. Όπως καταλαβαίνετε το κόστος μπορεί να «παίξει» πολύ. Οπότε τα βάζετε κάτω και εσείς αποφασίζετε.

Για την προετοιμασία της μηχανής δεν λέω και πολλά.
Πρέπει να είναι στην πένα γιατί μια ενδεχόμενη βλάβη από δική μας αμέλεια μπορεί να καταστρέψει για ότι προσπαθούσαμε τόσο καιρό. Και μην ξεχνάμε ότι η επίσκεψη σε συνεργείο του εξωτερικού θα μας «πονέσει».

Πολύ σημαντικός ο εξοπλισμός.
Να έχουμε μαζί όλα τα απαραίτητα που στην μικρή πιθανότητα κάτι να χρειαστούμε να το έχουμε μαζί μας. Και αν δεν χωράει να προτιμήσουμε να βγάλουμε από τις βαλίτσες μας ένα ζευγάρι παπούτσια ή το πιστολάκι -και ας θέλουν να είναι όμορφες για μας- και να πάρουμε μαζί μας αυτό που πραγματικά μπορεί να το χρειαστούμε.

…και η προετοιμασία.
Για μένα το Α και το Ω. Είναι καλό να ξέρεις που πας, τι θα συναντήσεις, πως θα αποφύγεις κακοτοπιές και πως δεν θα χάσεις την ευκαιρία να δεις κάτι που αξίζει. Γι αυτό καλό θα ήταν να αφιερώσουμε λίγο χρόνο στο να διαβάσουμε κάποιο ταξιδιωτικό από κάποιον που επισκέφτηκε τα μέρη που θα πάμε. Κάτι θα έχει δει κάτι θα έχει ακούσει. Καλό θα ήταν να το ξέρουμε. Δεν μπορείτε να φανταστείτε σε αυτά τα 10 χρόνια που ταξιδεύω πόσο με βοήθησαν οι πληροφορίες ανθρώπων που έχουν γράψει για μέρη που θα πήγαινα. Γι’ αυτό κάντε το κόπο να ενημερωθείτε.

Τελευταίο και πιο σημαντικό:
Καλή διάθεση, χαμόγελο και κυρίως προσμονή γι αυτά που πάμε να δούμε. Να ξέρουμε πάντα ότι μέχρι και το τελευταίο χιλιόμετρο πρέπει να το χαρούμε. Δεν ξέρουμε αν του χρόνου θα μπορέσουμε να ξαναταξιδέψουμε οπότε αυτό που μας δίνεται η ευκαιρία να το κάνουμε να το χαρούμε πραγματικά.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΧΩΡΩΝ
Θα γράψω κάποια λίγα πράγματα για τις χώρες που επισκεφτήκαμε.

ΙΤΑΛΙΑ: Κάναμε ένα μέρος της Β. Ιταλίας και πραγματικά ήταν πανέμορφα. Τα χωριά τους υψηλής αισθητικής, όπως επίσης και οτιδήποτε έχει να κάνει με κοινόχρηστους χώρους.
Με τους Ιταλούς μοιάζουμε -δεν ξέρω αν είναι καλό αυτό- οπότε γενικά υπάρχει μια οικειότητα. Φωνάζουν και αυτοί, κάνουν τις ίδιες παρανομίες με τα οχήματά τους, είναι «ψώνια», επικοινωνιακοί, ευγενικοί συνήθως και άλλα πολλά.
Για τους δρόμους έχω να πω ότι η Autostrata για μένα παραμένει ο κορυφαίος δρόμος που έχω κάνει, και ας πέφτουν οι γέφυρες. Για τα passo επίσης μπορώ να πω ότι οι δρόμοι είναι σε πολύ καλό επίπεδο και χωρίς να πληρώνεις διόδια (ούτε στο Stelvio που κάποιες φήμες έλεγαν). Οι επαρχιακοί είναι περίπου στο δικό μας επίπεδο δηλαδή μπορεί και να συναντήσεις και καμιά παγίδα.
Η οδηγική τους συμπεριφορά είναι πολύ καλή. Μέσα στις πόλεις θα κάνουν την παρανομία τους αλλά σε μικρό βαθμό.
Γενικά θέλει την πρέπουσα προσοχή.
Μια όμορφη χώρα που αξίζει να την επισκεφτεί κανείς σε όλη της την επικράτεια. Είναι σχετικά ακριβή, αν και θεωρώ πως για τους Έλληνες πλέον όλα είναι ακριβά.

ΕΛΒΕΤΙΑ: Κάναμε λίγα χιλιόμετρα σε αυτή την χώρα. Φάνηκε φυσικά η ομορφιά της από την αρχή. Όλα περιποιημένα, ο κόσμος έξω στη φύση και γενικά το επίπεδο της χώρας και των κατοίκων της δείχνει, και είναι, σε υψηλό επίπεδο. Μακάρι οι άνθρωποι να είναι πάντα έτσι.

ΑΥΣΤΡΙΑ: Μια πολύ όμορφη χώρα. Έχει υπέροχα μέρη να δεις. Κάθε passo και μια έκπληξη. Τα χωριά τους και εδώ όμορφα και πολύ περιποιημένα. Φυσικά και στις πόλεις που πήγαμε επικρατεί τι ίδιο σκηνικό. Είναι όμορφα να περπατάς στους κεντρικούς δρόμους των πόλεων. Κυκλοφορεί κυρίως νεολαία και μέχρι τις 23:00. Μετά η κίνηση στους δρόμους είναι πολύ μικρή. Αυτό ήταν κάτι που δεν μου άρεσε αλλά αυτοί οι λαοί έχουν άλλο τρόπο ζωής -χωρίς αυτό να σημαίνει ότι ο δικός μας είναι ο σωστός και αυτός ο λάθος- που για μας είναι εντελώς ξένος.
Για να κυκλοφορήσεις στην Autobach θέλει βινιέτα την οποία μπορείς να αγοράσεις από τα βενζινάδικα. Επίσης χρεώνουν διόδια σε συγκεκριμένα tunnel στους Α9-Α10-Α13-S16. Οι άλλοι δρόμοι είναι ελεύθεροι εκτός από τα passo που όλα χρεώνονται. Βέβαια η ποιότητα όλων των δρόμων είναι πολύ καλή, οπότε θα πληρώσεις.
Η διαμονή είναι πολύ ακριβή χωρίς τις αντίστοιχες υπηρεσίες. Το να δίνεις 60-80 ευρώ και να μην έχεις ένα υποτυπώδες πρωινό θεωρώ ότι είναι απαράδεκτο. Επίσης τα δωμάτια για τα λεφτά τους δεν αξίζουν. Τι να κάνεις; Αυτά διαθέταμε σε αυτά πήγαμε. Γενικά πάντως η παροχή υπηρεσιών τους θέλει δουλειά ακόμη.
Καλή συμπεριφορά στους δρόμους όπως και σε κάθε επαφή που είχαμε μαζί τους. Δεν χρειάζεται κάτι το ιδιαίτερο να πούμε για την Αυστρία πέρα από το να επαναλάβουμε ότι είναι υπέροχη και νομίζω ότι 3 μέρες ακόμη χρειάζονται.

ΣΛΟΒΕΝΙΑ: Εικόνες πολύ κοντινές με της Αυστρίας. Μια βαλκάνια Αυστρία θα την χαρακτήριζα. Σίγουρα δεν έχει περάσματα σε μεγάλο υψόμετρο αλλά δεν της λείπουν τα όμορφα χωριά, οι λίμνες, τα βουνά και μια παραμυθένια μικρή πρωτεύουσα.
Ο αυτοκινητόδρομος και εδώ χρειάζεται βινιέτα (7.5 ευρώ).

ΚΡΟΑΤΙΑ-ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ: Το έχω γράψει πολλές ότι αυτά τα κράτη είναι ένα ταξίδι μόνα τους. Έχουν τόσα μέρη να δεις και τόσες κριμένες ομορφιές που μόνο κάποιος που θα αφιερώσει μέρες θα τα γνωρίσει. Διαβάστε ταξιδιωτικά πολλών παιδιών που έχουν γράψει στο www.motoadv.gr και θα καταλάβετε.

ΑΛΒΑΝΙΑ: Μια ιδιαίτερη χώρα με πολλά κατάλοιπα του παρελθόντος. Δεν νομίζω ότι μπορεί να βρει κάποιος μια όμορφη πόλη ή ένα όμορφο χωριό αλλά εφόσον κάποιος κάνει τον «κόπο» να πάει στα βουνά και σε ερημικά χωριά της χώρας θα γνωρίσει πραγματικά μια άλλη Αλβανία. Τα προτείνω ανεπιφύλακτα. Διαβάστε εδώ./

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ-ΔΩΜΑΤΙΑ

ΠΕΜ/12/ΙΟΥΛ
ΠΟΛΗ/ΧΩΡΑ: Milano/Italy
ΟΝΟΜΑ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΟΣ: La Corte Del 26
ΠΑΡΟΧΕΣ: ευρύχωρο δωμάτιο και μπάνιο με κλειστό parking και πρωινό σε ήσυχη περιοχή. Με την μηχανή 10 λεπτά το κέντρο. Λίγα μέτρα από το ξενοδοχείο έχει στάση λεωφορείου για το κέντρο.
ΤΙΜΗ: 43 ευρώ
ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ: 7/10
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ/GPS: Via Varesina 214,Certosa
ΤΗΛΕΦΩΝΟ: +390284191699

ΠΑΡ/13/ΙΟΥΛ
ΠΟΛΗ/ΧΩΡΑ: Ponte Di Lagno/Italy
ΟΝΟΜΑ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΟΣ: Palace Ponte Di Lagno Resort
ΠΑΡΟΧΕΣ: ένα ευρύχωρο δωμάτιο σε μια ήσυχη περιοχή έξω από το χωριό. Τα κρεβάτια ήταν άστρωτα και γενικά το ξενοδοχείο έδειχνε να υπολειτουργεί το καλοκαίρι. Parking στο χώρο έξω. Χωρίς πρωινό. 5 λεπτά με το μηχανάκι.
ΤΙΜΗ: 66 ευρώ
ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ: 6/10
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ/GPS: Via trento 19, 25056 ponte di legno – Italian Alps – IT
ΤΗΛΕΦΩΝΟ:
[email protected]

ΣΑΒ/14/ΙΟΥΛ
ΠΟΛΗ/ΧΩΡΑ: Innsburg/Austria
ΟΝΟΜΑ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΟΣ: Sommerhotel Karwendel
ΠΑΡΟΧΕΣ: ευρύχωρο δωμάτιο με πρωινό και κλειστό parking. 15 λεπτά με τα πόδια παραποτάμια μέχρι το ιστορικό κέντρο.
ΤΙΜΗ: 79 ευρώ
ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ: 6,5/10
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ/GPS: Höttinger Au 84a, Innsburg, 6020, Αυστρία
ΤΗΛΕΦΩΝΟ: +43 512 220682

ΚΥΡ/15/ΙΟΥΛ
ΠΟΛΗ/ΧΩΡΑ: Mitterssil /Austria
ΟΝΟΜΑ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΟΣ: AirBnB- Gemütliches Gästezimmer *mit neuen großen Bett*
ΠΑΡΟΧΕΣ: δωμάτιο μέσα σε ένα σπίτι. Ατομικό μπάνιο και τουαλέτα. Κήπος, Parking.
ΤΙΜΗ: 38 ευρώ
ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ: 9/10
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ/GPS : Lendstraße 49c, Mittersill,
ΤΗΛΕΦΩΝΟ: +43 664 5747 664 (ο οικοδεσπότης- Εlli)

ΔΕΥ/16/ΙΟΥΛ
ΠΟΛΗ/ΧΩΡΑ: Salzburg/Austria
ΟΝΟΜΑ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΟΣ: Snooze Hotel
ΠΑΡΟΧΕΣ: πολύ μικρό δωμάτιο, χωρίς πρωινό, parking φυλασσόμενο σχετικά, 20 λεπτά περπάτημα. Ακριβό γι αυτά που προσφέρει.
ΤΙΜΗ: 79 ευρώ
ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ: 6/10
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ/GPS: Maxglaner Hauptstraße 68, Maxglan, Salzburg, 5020
ΤΗΛΕΦΩΝΟ: +43662824165

ΤΡ/17/ΙΟΥΛ
ΠΟΛΗ/ΧΩΡΑ: Graz/Austria
ΟΝΟΜΑ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΟΣ: Sunny room near main station Graz
ΠΑΡΟΧΕΣ: ένα μεγάλο δωμάτιο μέσα σε σπίτι. Το μπάνιο είχε μια ιδιαιτερότητα. Το Parking ήταν κάτω από την πολυκατοικία αφύλακτο. Το σπίτι αξίζει μόνο για την βεράντα στον 9ο όροφο και για την θέα από την ταράτσα στον 16ο. Πολύ φτηνό για Graz.
ΤΙΜΗ: 28 ευρώ
ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ: 5,5/10
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ/GPS: Hanuschgasse 6 9. Stock, Graz
ΤΗΛΕΦΩΝΟ: +43 650 2520 880 (Herman)

ΤΕΤ/18/ΙΟΥΛ
ΠΟΛΗ/ΧΩΡΑ: Ljubljana/Slovenia
ΟΝΟΜΑ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΟΣ: JUT HOMESTAY
ΠΑΡΟΧΕΣ: ένα πολύ καλό και ευρύχωρο σπιτάκι με κουζίνα, μπαλκόνι και μεγάλο μπάνιο. 15 λεπτά με την μηχανή. Parking έξω από το σπίτι. Χωρίς πρωινό.
ΤΙΜΗ: 51 ευρώ
ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ: 9,5/10
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ/GPS: Na tezi 12
ΤΗΛΕΦΩΝΟ: +386 41 665 407

ΠΕΜ/19/ΙΟΥΛ
ΠΟΛΗ/ΧΩΡΑ: Plitvice/Croatia
ΟΝΟΜΑ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΟΣ: Rooms Marijanovic
ΠΑΡΟΧΕΣ: άνετο δωμάτιο, πολύ καθαρό, ήσυχο, βεράντα υπέροχη και Parking στο χώρο κάτω. Χωρίς πρωινό.
ΤΙΜΗ: 37 ευρώ
ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ: 8,5/10
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ/GPS: Vrelo 22 b, Vrelo Korenicko
ΤΗΛΕΦΩΝΟ: +385981826875

ΠΑΡ/20/ΙΟΥΛ
ΠΟΛΗ/ΧΩΡΑ: Dumprovnik/Croatia
ΟΝΟΜΑ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΟΣ: Carpe Diem
ΠΑΡΟΧΕΣ: ένα απλό δωμάτιο με μπάνιο έξω από αυτό. Κλειστό parking. 25 λεπτά με τα πόδια από την παλιά πόλη. Πολύ κοντά στη θάλασσα. Χωρίς πρωινό.
ΤΙΜΗ: 59 ευρώ
ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ: 6,5/10
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ/GPS: 5 Ulica Iva Dulčića, Lapad
ΤΗΛΕΦΩΝΟ: +38598793468

ΣΑΒ/21/ΙΟΥΛ
ΠΟΛΗ/ΧΩΡΑ: Tirana/Albania
ΟΝΟΜΑ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΟΣ: Hotel Pandora Residence
ΠΑΡΟΧΕΣ: καινούριο ξενοδοχείο με υπέροχο δωμάτιο. Κλειστό parking. 20 λεπτά με τα πόδια από το κέντρο. Χωρίς πρωινό.
ΤΙΜΗ: 28 ευρώ
ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ: 9/10
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ/GPS: RRUGA FUAT TOPTANI 8, Τίρανα
ΤΗΛΕΦΩΝΟ: +355 69 670 4383

ΕΞΟΔΟΛΟΓΙΟ
ΒΕΝΖΙΝΗ: 302€
ΔΙΟΔΙΑ: 92€
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ: 494€
ΠΛΟΙΟ: 174€
ΦΑΓΗΤΟ-ΚΑΦΕ-ΠΟΤΑ: 221€
ΜΑΡΚΕΤ: 85€
STIKER-ΔΩΡΑ: 48€
ΔΙΑΦΟΡΑ: περίπου 100€

Όπως θα καταλάβατε το φετινό ταξίδι μας στοίχισε 1500 ευρώ. Θεωρώ ότι για 12 μέρες και γι αυτές τις χώρες είναι ένα λογικό ποσό.
Όσοι κατάφεραν και διάβασαν το ταξιδιωτικό θα κατάλαβαν ότι δεν κάναμε και την έξαλλη ζωή. Τα λεφτά δεν μας περισσεύουν -ισά-ισα- αλλά θέλαμε πολύ να κάνουμε αυτό το ταξίδι. Συμφωνήσαμε λοιπόν να πάμε σεμνά και φτωχικά. Άλλοι θα το χαρακτήριζαν μίζερα. Μπορεί… πάντως η ουσία είναι ότι εμείς πήγαμε και περάσαμε SUPERRRRRRRRR…..

« Προηγούμενη Σελίδα

Σελίδες: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
Μπορείτε να ακολουθήσετε τις απαντήσεις σε αυτή την καταχώρηση μέσω RSS 2.0 feed.You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Το σχόλιο σας