Ένα όμορφο οδοιπορικό για δύο σε Β. Ιταλία, Αυστρία & Βαλκάνια

7η ΜΕΡΑ
Τρίτη 17 Ιουλίου 2018
Αναχώρηση: 10:50 Άφιξη: 19:30
Διαδρομή: Salzburg – Lienz – Graz
Χιλιόμετρα: 378
Συνολικά χιλιόμετρα: 2495
Έξοδα: Βενζίνη 20€ – Δωμάτιο 24€ – Μάρκετ 9€ – Φαγητό 6€ – Λοιπά 10€

– Έλαααα… ξυπνάμε λέμε…
– Τι ωραίο ύπνο έκανα και σήμερα.
– Έχω την εντύπωση ότι έχεις σκάσει στον ύπνο αυτές τις μέρες. Σκεφτόμουν ότι χθες πρέπει να κοιμήθηκες 10 ώρες…
– Υπερβολές…
– Έτσι λες; Νόμιζα ότι θα έκανε μπαμ το στρώμα. Θα έβγαζε φωνή να σου πει δεν σε αντέχω άλλο…
– Σιγά καλέ… εγώ ένα αδύνατο κορμάκι έχω… δεν είμαι βάρος σε κανέναν…
– Μην είσαι και τόσο σίγουρη…
– @^%&**!!!??:@#%…

Για ακόμη μια μέρα ξυπνάω νωρίς… εγώ… όχι η άλλη… μόνο εγώ… η άλλη κοιμάται δίχως αύριο… λες και ήρθε εδώ να ξεκουραστεί… λες και κάνει διακοπές στην ξαπλώστρα…

– Μην ξεχνάς ότι θα το διαβάσω και εγώ το ταξιδιωτικό. Αν αντέξω φυσικά τις μ@#%&ς που γράφεις μέχρι τέλους…

Για ακόμη μια μέρα απολαμβάνουμε το 5στερο πρωινό μας που ευτυχώς πάντα έχουμε μαζί μας. Αυτό το πράγμα να δίνεις 70-80 ευρώ για να κοιμηθείς σε ένα δωμάτιο απλό και να μην σου έχουν ένα υποτυπώδες πρωινό με ξεπερνάει. Αλλά αυτά θα τα πούμε στο τέλος στον απολογισμό του οδοιπορικού μας.

Αφού ετοιμαζόμαστε και φουλάρουμε στις 10:50 είμαστε στον δρόμο με τελικό σημερινό προορισμό το Graz.

Πολύ κίνηση στην έξοδο από την πόλη μιας και τα έργα είναι πολλά. Κινούμαστε στον 158 σε μια όμορφη διαδρομή πολύ χαλαρά. Στην είσοδο ενός χωριού με σταματάει αστυνομικός.

Πλάκα με κάνεις φιλαράκι. Σε κάθε χωριό πάω σαν κότα…

– Πάλι την έκανες την παπαριά σου. Εγώ δεν ξανατρώω κονσέρβα. Να πληρώσεις εσύ.
– Συνοδοιπόρος να σου πετύχει.
– Είπαμε να είμαι συνοδοιπόρος όχι σπόνσορας για να καλύψω τις ανωριμότητές σου.
– Ανώριμος; Εγώ; που έχουν όλοι να το λένε για την ωριμότητα μου;
– Στα λένε αυτά οι τσούλες που κυκλοφορείς για να σε ρίξουν στο κρεβάτι. Μετά θα μάθεις την αλήθεια μόλις καταλάβουν την πραγματικότητα.

Αφού καλημερίσαμε τον αστυνομικό περιμέναμε να ακούσουμε τα νέα. Μας λέει ευγενέστατα ότι και αυτός έχει ένα V-Strom και ταξιδεύει. Άρχισα να χαλαρώνω γρήγορα…

– Άντε τις γλύτωσες τις κονσέρβες.
– Εσύ τις γλύτωσες , όχι εγώ.

 

Μας ενημέρωσε ότι ο λόγος που μας σταμάτησε είναι ότι έχω τα φώτα κλειστά και αυτό απαγορεύεται. Έχει πλάκα σκέφτομαι να μου την μπουμπουνίσει τώρα. Μέχρι να ακούσω «καλό σας ταξίδι, καλή συνέχεια» πέρασαν από μπροστά όλες εκείνες οι εικόνες με μένα να τρώω σκυλοτροφές για να χορτάσω.

Η διαδρομή θα κάνει κάποια κοιλιά για τα επόμενα χιλιόμετρα μέχρι να βρούμε τον 145 που αρχίζει πάλι και έχει ενδιαφέρον. Περνάμε από τα χωριά Bad Goisern και Altansse που χάνει τον τίτλο του ομορφότερου χωριού ελέω Hallstatt που βρίσκεται λίγα χιλιόμετρα παρακάτω.

Austria
Austria
Austria
Austria
Austria

Και εδώ η ασιατική φυλή έχει κάνει κατάληψη.

Ο καιρός αρχίζει να χαλάει. Η θερμοκρασία πέφτει και αρχίζει ένα ψιλόβροχο. Γλυτώνουμε τη μεγάλη βροχή αλλά τα νερά είναι πολλά με αποτέλεσμα να βάλουμε αδιάβροχα πράγμα που μας βοήθησε και να ζεσταθούμε. Βρίσκουμε πάλι τον κόμβο του Stainach που είχαμε περάσει και χθες, και κάνουμε αριστερά στον 320 ή 146. Από εκεί μέχρι το Admont η διαδρομή ήταν απλά καλή. Στο Admont θα κάνουμε στάση για κολατσιό και για να βγάλουμε τα αδιάβροχα μιας και ο καιρός είχε φτιάξει.
Από το Admont συνεχίζουμε στον 146 για να βρούμε τον 24 και μετά τον 20 που θα μας οδηγήσει στο Bruck an der Mure. Όλη αυτή η διαδρομή ήταν υπέροχη γι ακόμη μια φορά. Δάσος με πλούσια βλάστηση, ο δρόμος να πάει παράλληλα με τον ποταμό Salza μέσα στο οποίο ήταν αρκετοί αυτοί που κάνανε κανό και οι στροφές να διαδέχεται η μια την άλλη.

Austria
Austria
Austria

Το υψόμετρο να παίζει πάνω από τα 1000μ με ψηλότερο σημείο τα 1253μ στο πέρασμα του Seeberg. Στο εκκλησάκι του St. Marein θα κάνουμε στάση για τον απογευματινό μας φραπέ στο κλασικό μας πάντα παγκάκι.

Austria
Austria

Για τα τελευταία χιλιόμετρα μέχρι το Graz μπήκαμε στον S36 αναγκαστικά μιας και δεν υπήρχε άλλος δρόμος παρόλο που ο χάρτης έδειχνε το αντίθετο.

Τακτοποιούμαστε γρήγορα στο μέτριο δωμάτιο που βρήκαμε στο Airbnb. Οι τιμές όταν έψαχνα για να κλείσω ήταν πραγματικά εξωφρενικές γι αυτό που πρόσφεραν οπότε είπαμε να κλείσουμε κάτι φτηνό μιας και μόνο για ύπνο θα πηγαίναμε. Ένα δωμάτιο στον 9ο όροφο και μια ταράτσα στον 16ο που έβλεπες όλη την πόλη από ψηλά.

Γρήγορα βρισκόμαστε στους δρόμους του Graz της 2ης μεγαλύτερης πόλης της Αυστρίας μετά τη Βιέννη και που προσωπικά μου άφησε τις καλύτερες των εντυπώσεων σε σχέση με τις προηγούμενες που είδαμε.

Graz
Graz
Graz
Graz
Graz
Graz

Νομίζω ήταν η πιο ζωντανή, μέχρι της 23:00 φυσικά, και αρκετά όμορφη. Περπατήσαμε στους δρόμους της. Φάγαμε και σήμερα donner συνεχίσαμε με καταπληκτικό παγωτό και κλείσαμε με μπυρίτσα και Aperol.

Graz

Φτάνοντας στο σπίτι ανεβήκαμε στον 16ο να θαυμάσουμε την θέα της πόλης το βράδυ που πάντα είναι πιο όμορφα μιας και το σκοτάδι κρύβει πάντα τις άσχημες εικόνες.

Graz

Πραγματικά μαγικά…

Austria
Austria
Graz
Graz
Graz

« Προηγούμενη Σελίδα Επόμενη Σελίδα »
Σελίδες: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
Μπορείτε να ακολουθήσετε τις απαντήσεις σε αυτή την καταχώρηση μέσω RSS 2.0 feed.You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Το σχόλιο σας